[تعداد: 0 میانگین: 0/5]
۲ دقیقه زمان برای مطالعه نیاز دارداز سالیان دور عسل به عنوان یکی از مواد غذایی سالم، پرطرفدار و در عین حال با خاصیت درمانی زیاد در میان مردم شناخته میشود، به همین علت عسل یکی از اعضای همیشگی سبد مصرفی خانواده هاست.
با توجه به خاصیت درمانی عسل طبیعی، وجود تفاوت قیمتی بسیار زیاد بین انواع عسل های موجود در بازار، اهمیت سلامت محصول برای مصرف کنندگان و نیز وجود تنوع و محصولات تقلبی در بازار عسل ، تشخیص و خرید عسل طبیعی سالم به عنوان یکی از دغدغه های مصرف کنندگان این محصول تبدیل شده است. از این رو در این مطلب سعی شده است با کمک کارشناس طب سنتی پینطب ویژگیهای عسل طبیعی سالم معرفی شود.
- قوام عسل طبیعی سالم باید در برابر تغییرات دما متغیر باشد. به این صورت که در هنگام سرد شدن هوا، عسل باید مقداری سفتتر شود و در دماهای خیلی پایین مانند کره باید به حالت رس بسته باشد. این حالت در اصطلاح عامیانه به شکرک زدن رایج است. همینطور با گرم شدن دما، عسل باید به صورت روانتری درآید.
- عسل طبیعی خوب باید به صورتی باشد که در آب خاصیت چسبندکی خود را حفظ نماید و به راحتی در آب حل نشود.
- اگر عسل طبیعی را در آب در حال جوش با شعله ملایم ریخته شود، بر روی آن کفی جمع میشود که طبع خیلی گرم و حدت بالایی دارد، به طوری که در صورت چشیدن آن احساس گزش در زبان حس میشود.
- اگر عسل در آب در حال جوش با شعله زیاد ریخته شود و حرارت زیادی ببیند مزه تلخی به خود میگیرد.
- رنگ عسل طبیعی بر اساس گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است متفاوت و متغیر است. اما شفاف بودن رنگ عسل نسبت به عسلهای با رنگ تیره، سبز و کدر ترجیح داده میشود.
- عسل طبیعی سالم به سرعت در دستگاه گوارش هضم و جذب میشود. به طوری که ضعف شخصی که احساس ضعف و سستی دارد، با مصرف عسل طبیعی سالم بلافاصله برطرف میشود.
- مزه شیرینی عسل منحصر به فرد است و هنگام مصرف نباید مزه شیرینی شکر یا نبات داغ احساس شود. این موضوع را افرادی که به طور زیاد عسل مصرف میکنند بهتر از سایرین تشخیص میدهند.
- ترکیب عسل طبیعی و نمک به مقدار یکسان در صورتی که به لثه مالیده شود مزه بدی در دهان ایجاد نمیکند، اما عسل تقلبی و ناسالم مزه بسیار مشمئزکننده ای ایجاد میکند.